Etusivu

Hyvää alkavaa syksyä kaikille sukuseuran jäsenille

Viljapelto_syksylla_2021

Kesä 2021 jäänee meille kaikille mieleen lämmöstä, auringosta ja koronapandemiasta. Viimeisten 60-vuoden aikana emme ole kokeneet näin korkeita lämpötiloja useimmissa maissa maailmassa, myös Suomessa. Hellepäivien määrä oli uskomaton ja auringonpaiste joudutti marja- ja viljasadon kypsymään ennätysaikaisin. Ilomantsissa hillasato oli paikka paikoin kehno, joissakin paikoissa normaalikesien vertainen. Mustikat kuivuivat kangasmailla kovassa paahteessa, mutta soilla mustikkaa löytyi normaalisadon verran. Vadelmaakin löytyi normimäärä ja myös puutarhamarjoista saatiin lähes normisato, joskin kahta viikkoa normaaliaikaa aikaisemmin.

Kesällä aloitimme Kettusviesteissä käsitellä kesän 1941 sotatapahtumia, koska niistä on tänä kesänä kulunut 80-vuotta. Kesällä 1941 Ilomantsin rintamilla kaatui 202 suomalaista sotilasta, heistä kolme oli kotoisin Ilomantsista. Suurimmat tappiot Ilomantsin alueella koettiin Louhivaaran, Peurujoen ja Vellivaaran alueilla. Ilomantsin sankarihautausmaahan haudattiin väliaikaisesti Ilomantsissa kaatuneet ja myös Korpiselän ja Suojärven Ilomantsinpuoleisilla rintamilla kaatuneita kuljetettiin Ilomantsiin haudattaviksi. Marraskuusta 1941 eteenpäin näitä vainajia kaivettin ylös haudasta ja siirrettiin kotipitäjien multiin. Ilomantsilaiset taistelivat kesällä Tohmajärven, Pälkjärven, Ruskealan ja Sortavalan alueella ja siellä kaatuneet haudattiin Tohmajärven, Pälkjärven, Ruskealan ja Sortavalan sankarihautausmaille. Ilomantsilaiset kaatuneet kaivettiin ylös väliaikaisista hautausmaista ja siirrettiin Ilomantsiin kevään 1942 aikana. Asia tuntuu meistä kummalliselta, mutta nyt saamme käydä omaistemme sankarihaudoilla  muistelemassa heitä omassa kunnassamme. Sillä oli myös merkitystä sen aikaseen sotamyönteiseen ilmapiiriin!

Kettusviesteihin pääset oikeasta sivupalkista "Kettusviestit" ja klikkaa hiiren vasemmalla painikkeella haluamasi lehden kuvaketta, jolloin se avautuu uuteen välilehteen. Lehdet ovat pdf.muodoissa, joten ne pitäisi avautua lähes kaikissa "älylaitteissa". Koronapandemian takia julkaisemme poikkeuksellisesti Kettusviestiä 12 numeroa vuodessa. 

Syksyn säästä emme tiedä vielä tarkemmin, mutta odotusarvona on, että normaalia lämpimämpi syksy on vielä edessä, koska korkeapaineet ovat olleet Euroopassa paikallaan jo lähes toista kuukautta. Keski-Eutoopassa ja monissa muissa maissa on tullut rankkasateita ja me olemme saaneet tänne Suomeen todella kauniin ja lämpimän kesän. Toivotaan että syksy olisi myös kaunis ja lämmin! Silloin ei tarvitse haikalla Etelä-Euroopan lämpimille aurinkorannikoille. Tosin monet meistä eivät halua lähteä lomailemaan muuanne kuin kotimaahan, koska koronapandemia jyllää vielä keskuudessamme.

Hyvää ja turvallista syksyä kaikille sivustomme lukijoillemme.  Ajankohtaista
Etusivu
Kuolismaan kylä
Kuolismaan Kettuset
Sukunimi Kettunen
Hallitus
Jäsenyys
Kettusviesti
Linkit
Palaute/Yhteydenotto
Säännöt
Tuotteet
Valokuvat
Yhteystiedot
Pro Patria
Jäsenmaksu
Sukukokoukset
Sukuseuran logo
Sukuhaarat
Tietosuoja
© Kuolimaan Kettuset 2011Powered by NettiSite