Etusivu

Tervetuloa Kuolismaan Kettusten sukuseuran sivustolle.

Kasinjarvi_2019

Hyvää syksyä ja syystalvea sukumme jäsenille.

Pienten kotisivuston julkaisuongelmien jälkeen sivusto on taas luettavissa (NettiKari sai korjattua sivustot kuntoon, kiitos Karille). Kesällä ja syyskuun lopussa sukuseuran jäseniä kävi tutustumassa Korpiselän ja Tolvajärven  maisemiin. Viisi henkilöä kävi Aunuksen retkellä, jossa tutustuimme Salmiin, Nurmoilaan, Keskhoin tsasounaan, Vahoijärven luostariin, Syvärin taistelupaikkoihin.

Kuikkajarvi

Edellisen talven aikana kirjoittelin sotahistoriakirjan ilomantsilaisista miehistä, jotka taistelivat heinäkuussa 1941 Ilomantsin Longonvaaran ja Niemijärven maisemissa. Sissit etenivät syksyn 1941 aikana Suojärven, Soutajärven, Juustjärven, Tsolbovajan, Saidoman ja Vaaksausjärven kautta Karhumäelle. Tammikuussa 1942 miehet olivat etulinjassa Hiisjärven ja Vansjärven rannoilla. Kirjaa on myytävänä Ilomantsin kirjakaupassa, sekä lähes kaikissa nettikirjakaupoissa paperisena kirjana tai e-kirjana. Kuka haluaa tutustua Sissipataljoona yhden sotahistoriaan lyhyesti, pääsee lukemaan kirjan sisältöä klikkaamalla oheista linkkiä: Taistellen Karhumäkeen

Kivisilta

Kesäkuu oli kesän lämpimin kuukausi Ilomantsissa. Keskilämpötia oli kesäkuussa 15,8 astetta (2000-luvun keskiarvo 13,7 C). Heinäkuun keskilämpötila oli 13,8 C (16,7 C),  elokuun 13,9 C (15 C) ja syyskuu 9,4 C. Näiden havaintojen pohjalta kesä oli keskimääräistä viileämpi Ilomantsissa, vaikka muualla maailmassa oli kuumaa. Vesistöissä on vettä tänä syksynä keskimääräistä vedenkorkeutta vähemmän. Marjasato oli heikko varsinkin mustikan kohdalla. Siihen löytyy syyksi edellisen kesän kuivuus (heinäkuu 19,3 C ja elokuu 16,7 C).

Pohjalampi_2019

Ensimmäinen hallayö koettiin tänä syksynä  Ilomantsissa 15. syyskuuta, silloin lämpötila laski hiukan pakkasen puolelle maanpinnalla. Virallisesti ensilumi tuli maahan 4. lokakuuta (lunta satoi jo 3. lokakuuta) ja lunta tuli 10 cm. Ensilumi tuli maahan aikaisin, sillä tällä vuosituhannella ainoastaan kahdesti on ensilumi tullut aiemmin ( 2001 se tuli 29.9. ja 2014 ensilumen satoi 23.9.). Ensilumi  pysyi maassa kolean ilman vuoksi pidempään ja kylmän yön jälkeen rannat olivat riitteessä.

Tetrijarvi_2019

Seuraava sukukokous on kesällä 2021 ja silloin toivottavasti saamme uudistettua hallitusta. Mikä meitä Kettusia vaivaa? Kukaan ei halua kantaa vastuuta sukuseuramme jatkosta! Voimme todeta, että vain harva kantaa vastuuta sukuseuran toiminnasta hallituksessa. Nykyisessä hallituksessa on yksi, joka on kantanut vastuuta koko sukuseuran historian ajan ja muutkin useita vuosia. Seuraavassa sukukokouksessa kotisivujen ylläpitäjä ja varapuheenjohtaja jättää tehtävät nuoremmille, takana on 25 vuotta hallitusvastuuta. Myös moni muu haluaa jättää paikkansa nuoremmille. Toivottavasti teistä joku saa kipinän ja suostuu hallitukseen jäseneksi. Jossakin vaiheessa joudumme väistämättä miettimään sukuseuran toimintojen alasajoa. 

Kivisilta2

Sukuseuran toimintaa vuonna 2020

Syksyn aikana ei sukuseuralla ole toimintaa, mutta keväällä julkaisemme sivuston kautta tietoja kesän 2020 tapahtumista. Sukuseuran jäsenten toiveena on ollut, että tekisimme kesän 2020 aikana  matkan esim. Viipuriin, kun sinne olisi saatavana ilmainen sähköinen viisumi. Ottaisiko joku kopin ja suunnittelisi matkan ajankohdan, keräisi nimilistat ja varaisi matkaan tarvittavan matkayhtiön. 

Tolvajarven_matkailumaja

Kesän 2020 sotahistoriallinen retki

Olen suunnittelemassa sotahistoriaretkeä JR 9 ja Sissipataljoona yhden miesten taistelupaikoille. Mukaan olisi lähdössä jo muutamia henkilöitä. Ajankohta on joko kesäkuun alussa tai kesäkuun viimeinen viikonloppu. Matkaan lähdetään pienoisbussilla Ilomantsista ja paluu Ilomantsiin. Matkalle lähtevillä pitää olla oma viisumi!

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä varapuheenjohtaja@kuolismaankettuset.fi

Matkareitti

1. päivä: Ilomantsi - Värtsilä - Salmi (Tuleman kirkko) - Vitele - Nurmoila - Aunus ja majoittuminen illalla esim. Syvärin luostariin

2. päivä: Lotinanpelto - Syvärin kaupunki - Osta, jossa tutustutaan JR 9 taistelumaisemiin- Vosnesenja - Kallion kirkko - Himjoen kirkko - Vehkaojan kirkko - Soutjärvi Vepsäläismuseokierros ja siellä ruokailu - Korssnyy Bor suomalaishautoihin tutustumista - majoittuminen illalla Petroskoihin. 

3. päivä: Petroskoi - Kontupohja - Karhumäki - Sandramoh metsään tutustumista - Poventsa ja paluu takaisin Petroskoihin, jossa illallinen ja majoittuminen edellisen yön hotelliin

4. päivä: Petroskoi - Vieljärvi (tutustutaan Kinnermän kylään ja siellä ruokailu) - Kolatselkä - Värtsilä

Vaasjarven_luostariAjankohtaista
Etusivu
Kuolismaan kylä
Kuolismaan Kettuset
Sukunimi Kettunen
Hallitus
Jäsenyys
Kettusviesti
Linkit
Palaute/Yhteydenotto
Säännöt
Tuotteet
Valokuvat
Yhteystiedot
Pro Patria
Jäsenmaksu
Sukukokoukset
Sukuseuran logo
Sukuhaarat
© Kuolimaan Kettuset 2011Powered by NettiSite