Etusivu

Kaunispaa_syksylla_2021

Tervetuloa Kuolismaan Kettusten sukuseuran kotisivuille

Sukuseura perustettiin 1990-luvun lopussa, se on toiminut yli 25 -vuotta. Sukuseuran seuraava kesäkokous on tarkoitus järjestää kesällä 2022. Paikka ja ajankohta ilmoitetaan sukuseuran kotisivuilla kevään 2022 aikana. Sukuseuralla ei ole ollut toimintaa koronapandemian aikana, mutta jos pandemia hellittää ensi kesään mennessä, suunnitelmissa on Aunuksen, Syvärin, Petroskoin ja Karhumäen alueen sotahistoriaan ja luostari-/kirkkorakennushistoriaan tutustumista. Matkan kesto on 4-5 päivää ja se tehdään pikkubussilla, johon mahtuu 17-18 henkeä. Osa paikoista on varattu jo etukäteen! Matkalla yövytään luostarissa ja hotelleissa. Odottelemme kuitenkin kevääseen, jolloin tiedämme enemmän Venäjän koronapandemiasta ja terveys edellä mennään kaikissa suunnitelmissa. Toinen suunnitelma on järjestää syksylle 2022 Ruskamatka Saariselän-Kiilopään alueelle, se järjestetään, jos kiinnostusta ja halukkaita löytyy. Ruskareissu kestää viikon ja ajoittunee viikoille 36 tai 37, jolloin Lapissa on yleensä paras ruska-aika. Ruskaviikon aikana kukin saa vaeltaa omiin vaellustaitoihin sopivia reittejä, yhteiset retket ovat 7 - 10 km pituisia päivävaelluksia, osa sähköpyörävaelluksia. Majoittuminen Saariselän, Laanilan tai Kiilopään alueella, kukin maksaa omat majoitus- ja ruokakulut suoraan hotelliin/majoituspaikkoihin. Saariselän alueelta löytyy sopivia vaellusmaastoja kaikille osallistujille.  

Sukuseuran kettusviesti nimisessä lehdessä on tietoja ja tarinoita  Ilomantsin ja rajan taakse jääneistä kylistä. Lehteä on julkaistu reilu kymmenen vuotta ja toivottavasti löydätte sieltä itseänne kiinnostavia juttuja ja vanhoja valokuvia.

Ruskaa_Ilomantsissa_10_2021

Vuodenkierto on edennyt jälleen syksyyn, olemme jo lokakuussa. Suuret hanhiparvet ovat muuttaneet jo useita viikkoja Ilomantsin kautta etelään ja todella suuret räkättiparvet ovat ilahduttaneet laululla meitä Ilomantsilaisia.  Lehtipuiden ruska oli tänäkin syksynä kaunista katsottavaa Ilomantsissa, mutta pian ensilumi peittää maan. Keskimäärin ensilumi tulee tänne 20.10. Päivälämpötilat ovat viimeisten viikkojen aikana olleet viimevuosia alempia.

Ruskaa_Ilomantsissa_9_2021

Kesän ja syksyn lämpötiloista muutama sananen. Heinäkuu oli Ilomantsissa vuoden 2010 jälkeen (21,1 astetta) kuumin tällä vuosisadalla se oli 20,3 astetta. Elokuun keskilämpötila oli 14 astetta, joka oli pitkäaikaisessa keskiarvossa (1954-2021) eli +14 astetta. Syyskuu oli viileä, keskilämpötila oli vain 6,4 astetta, joka on viilein lämpötila sitten vuoden 1993 (4,1 astetta). Vuoden 1993 syyskuu oli kolea tilastoissani eli vuosien 1954 -2021 aikana. Syksyllä 1993 ensilumi tuli maahan Ilomantsissa 10. lokakuuta, joka oli kymmentä päivää normaalia aiemmin. Aikaisin ensilumi tuli 2014, silloin saimme yöllä 23.9. kymmenen senttiä lunta. Kesärenkailla ei päässyt minnekkään, piti vaihtaa talvirenkaat alle Joensuun työreissua varten.

Ruskaa_Ilomantsissa_2021

Hyvää ja turvallista syksyä sukulaisille ja kylänmiehille!

 Ajankohtaista
Etusivu
Kuolismaan kylä
Kuolismaan Kettuset
Sukunimi Kettunen
Hallitus
Jäsenyys
Kettusviesti
Linkit
Palaute/Yhteydenotto
Säännöt
Tuotteet
Valokuvat
Yhteystiedot
Pro Patria
Jäsenmaksu
Sukukokoukset
Sukuseuran logo
Sukuhaarat
Tietosuoja
© Kuolimaan Kettuset 2011Powered by NettiSite