Etusivu

Lumipallopensas

Hyvää kesää 2021 sukuseuran jäsenille!

Kesä 2021 on alkanut kauniina ja lämpimänä. Ennusteiden mukaan kesän marjasadosta tulee runsas, koska hallaöitä ei ole ollut täällä Ilomantsissa. Hyttysiä ja muita lentäviä hyönteisiä on runsaasti, joten myös pölyttäminen onnistunee hyvin. Mennyt talvi oli lähes normaali lämpötilojen ja myös lumisuuden suhteen. Koronarapandemian vuoksi suosituksena on, että emme matkustaisi ulkomaille tänä kesänä. Lapset ja nuoret eivät ole saaneet rokotetta, joten meidän vanhempien on kannettava vastuu nuorten terveydestä.  

Seuraava kesäkokous pidetään heinäkuussa 2022

Hallitus piti Teamsin kautta etäkokouksen 1.3.2021 ja päätti koronapandemian vuoksi siirtää kesän 2021 kesäkokouksen heinäkuulle 2022. Rotukset saadaan tehtyä maassamme kattavasti mahdollisesti vasta kesän aikana ja kokoontumisrajoitteita saattaa olla myös kesällä. Tämän vuoksi emme riskeeraa kenekään terveyttä. Lisää tietoa löytyy maaliskuun 2021 Kettusviestissä.

Möhkön Ruukin kesänäyttely 2021

Möhkön Ruukin kesänäyttely vie meidät ajassa taaksepäin ja Möhköstä itään. Näyttelyn tavoitteena on tuoda nykypäivän ihmisille tietoon Ilomantsin luovutetuista kylistä ja niiden asukkaista. 

Sukuseuran kotisivut

Kuolismaan Kettusten kotisivut ovat olleet käytössä kohta 20 vuotta. Olemme esitelleet näillä sivuilla Ilomantsin rajan taakse jääneiden kylien asukkaita ja asumuksista. Sukumme yhtenä tavoitteena on siirtää perimätietoa rajan taakse jääneistä ilomantsilaiskylistä ja niiden asukkaista nuoremmille sukupolville. Kuolismaa on tietenkin ollut eniten esillä, koska siellä viljelivät maita meidän esi-isämme aina vuodesta 1696 lähtien.

Kettusviesti -lehteä on julkaistu yli 10 vuotta

Kevään ja kesän Kettusviesteissä tutustumme ilomantsin itäpuolella olleiden ihmisten ja Neuvostoliitolle menetettyjen alueiden historiaan. Uutena juttuna on kesän 1941 sotatapahtumat Ilomanntsin alueella, koska niistä ajoista tulee tänä kesänä täyteen 80 vuotta. Sotatapahtumat on koottu sotapäiväkirjoista ja sodan käyneiden miesten tarinoista.    

Huhtikuun alussa 2021 julkaistiin Sodissa menehtyneet ilomantsilaiset -niminen kirja. Kirjassa kerrotaan 1918, 1939-1940 ja 1941-1944 sodissa menehtyneiden ilomantsilaisten kohtaloista. Kirja on kovakantinen ja siinä on 264 sivua. Kirjasta löytyy 556 ilomantsissa syntyneiden tai ilomantsissa asuneiden kaatuneiden tai kadonneiden tiedot. Kirjasta löytyy sodissa menehtyneiden tiedot; syntymä- ja kuolinpaikka, katoamispaikka, joukko-osasto ja suurimmalla osalla lyhyt sotapäiväkirjasta poimittu kertomus vainajan viimeisistä hetkistä. Kirjasta löytyy lähes 200 kaatuneen ilomantsilaisen valokuvat. Kirjaa on ostettavissaa Ilomantsin kirjakaupasta ja nettikirjakaupoista.

Kansikuva

Kirjaa on saatavana Ilomantsin kirjakaupasta ja nettikirjakaupoista. Pääset nettikirjakauppaan klikkaamalla kaupan nimeä, jos linkki ei avaudu, kirjoita hakukenttään Sodissa menehtyneet ilomantsilaiset, josta löytyy eri kirjakaupat, joista voi tilata kirjaa!

Ilomantsin kirjakaupasta voit tilata kirjaa soittamalla 013881844.

Books on Demand

Suomalainen kirjakauppa

Adlibris kirjakauppa

Prisman verkkokauppa

Hyvää kesää sukuseuramme jäsenille!

 

 

 

 

 Ajankohtaista
Etusivu
Kuolismaan kylä
Kuolismaan Kettuset
Sukunimi Kettunen
Hallitus
Jäsenyys
Kettusviesti
Linkit
Palaute/Yhteydenotto
Säännöt
Tuotteet
Valokuvat
Yhteystiedot
Pro Patria
Jäsenmaksu
Sukukokoukset
Sukuseuran logo
Sukuhaarat
Tietosuoja
© Kuolimaan Kettuset 2011Powered by NettiSite