Etusivu

Tervetuloa Kuolismaan Kettusten sukuseuran sivustolle.

Tsasouna_Ilomantsissa

Hyvää ja rauhallista joulunaikaa sinulle!

jouluvalot_2018

Kesä oli hiljainen sukuseuran toiminnoissa. Kesällä ja syyskuun lopussa sukuseuran jäseniä kävi tutustumassa Korpiselän ja Tolvajärven  maisemiin. Viisi henkilöä kävi Aunuksen retkellä, jossa tutustuimme Salmiin, Nurmoilaan, Keskhoin tsasounaan, Vahoijärven luostariin, Syvärin taistelupaikkoihin.

Ensi kesälle on suunnitelmissa Viipurin retki ja sotahistoriaretki Aunukseen, Syvärille, Petroskoihin, Karhumäkeen ja Poventsaan. Molemmista tiedottelemme kevään aikana tarkemmin. Viipurin reissulle matkanjärjestäjä hankkii sähköisen viisumin ja sotahistoriaretkelle lähtijöillä tulee olla oma viisumi.

talvisota

Edellisen talven aikana kirjoittelin sotahistoriakirjan ilomantsilaisista miehistä, jotka taistelivat heinäkuussa 1941 Ilomantsin Longonvaaran ja Niemijärven maisemissa. Sissit etenivät syksyn 1941 aikana Suojärven, Soutajärven, Juustjärven, Tsolbovajan, Saidoman ja Vaaksausjärven kautta Karhumäelle. Tammikuussa 1942 miehet olivat etulinjassa Hiisjärven ja Vansjärven rannoilla. Kirjaa on myytävänä Ilomantsin kirjakaupassa, sekä lähes kaikissa nettikirjakaupoissa paperisena kirjana tai e-kirjana. Kuka haluaa tutustua Sissipataljoona yhden sotahistoriaan lyhyesti, pääsee lukemaan kirjan sisältöä klikkaamalla oheista linkkiä: Taistellen Karhumäkeen

Kivisilta

Alla Ilomantsin säätietoja, joita olen kerännyt vuosikymmenien aikana. Lämpötilat on mitattu päivän ja yön keskiarvolämpötiloina (min-max), joten tarkkuus heittää muutamia asteen kymmenyksiä. Tilastojeni valossa voin sanoa, että vuodet eivät ole veljeksiä säiden suhteen!

Kylmät kesät: Mennyt kesä oli monien mielestä kylmä, mutta minun muistini mukaan kylmimmät kesät olen kokenut vuosina 1962, 1965 ja 1987. Syksyllä 1962 meillä jäi puinnit syystalveen, 1965 juurekset nostettiin vasta lokakuussa ja 1987 oli kostea ja kolea.

Kylmät syksyt: kylmiä syksyjä oli vuosina 1973, 1978 ja 1986.

Kylmät talvet: kylmiä talvia olivat 1963, 1966 ja 1985 (keskilämpötila tammi-.helmi- ja maaliskuussa n.. -16 astetta).

2000-luvulla kylmimmät talvikuukaudet olivat vuosina 2006 ja 2010, mutta niiden keskiarvolämpötila oli 4 astetta korkeaammat (n. -12 astetta)

Koleat vuodet: Vuoden keskilämpötila on nykyään +2 .... ´+4 asteen välillä. Kylmimmät vuodet ovat minun elinaikana olleet vuosina 1955, 1956, 1969, 1976, 1978 ja 1985. Noina vuosina keskilämpötila oli lähellä nolla astetta.  

Kesän 2019 mustikkasato oli paikka paikoin heikko, muita marjoja saatii lähes normaalin verran. Siihen löytyy syyksi edellisen kesän kuivuus (heinäkuu 19,3 C ja elokuu 16,7 C).  Suuremmat järvet olivat vielä sulia 31.10.2019. Ilomantsinjärvi ja Kasinjärvi jäätyivät 2.11.2019. Nuorajärvi ja Koitere jäätyivät paljon myöhemmin, johtuen marraskuun lämpimistä säistä.

Tilastojeni mukaan Kasinjärvellä ja Muokojärvellä pysyvä jää tuli 1950 - 1960 luvuilla keskimäärin 1. marraskuuta, 1970 - 1990 luvuilla 11. marraskuuta ja 2000-luvulla 12. marraskuuta. Jään tulo on tilastojeni valossa viivästynyt 1950-luvulta tähän päivään ulottuvalla ajalla 12 päivää.

Pohjalampi_2019

Ensilumi tuli maahan Ilomantsissa 4. lokakuuta. Tällä vuosituhannella ainoastaan kahdesti on ensilumi tullut aiemmin ( 2001 se tuli 29.9. ja 2014 ensilumen satoi 23.9.).  Ensilumen tulo maahan heittelee jonkin verran vuosittain. Keskimäärin ensilumi  on tullut Ilomantsiin tilastojeni mukaan 20. lokakuuta. Poikkeukselliset vuodet olivat 1963, sekä 1968 - 1970, jolloin ensilumi tuli  aikaisin 16. - 24. syyskuuta välisenä aikana. Pysyvän lumen tulosta minulla ei ole tilastotietoja, mutta muistini mukaan pysyvä lumi tuli 1960-luvulla lokakuun lopussa, nykyisin marraskuun puolivälin paikkeilla. 

Tetrijarvi_2019

Seuraava sukukokous on kesällä 2021 ja silloin toivottavasti saamme uudistettua hallitusta. Mikä meitä Kettusia vaivaa? Kukaan ei halua kantaa vastuuta sukuseuramme jatkosta! Voimme todeta, että vain harva kantaa vastuuta sukuseuran toiminnasta hallituksessa. Nykyisessä hallituksessa on yksi, joka on kantanut vastuuta koko sukuseuran historian ajan ja muutkin useita vuosia. Seuraavassa sukukokouksessa kotisivujen ylläpitäjä ja varapuheenjohtaja jättää tehtävät nuoremmille, takana on 25 vuotta hallitusvastuuta. Myös moni muu haluaa jättää paikkansa nuoremmille. Toivottavasti teistä joku saa kipinän ja suostuu hallitukseen jäseneksi. Jossakin vaiheessa joudumme väistämättä miettimään sukuseuran toimintojen alasajoa, sillä vanhemmat vastuunkantajat ovat jo vanhuusiässä.  

Kivisilta2

Sukuseuran toimintaa vuonna 2020

Keväällä julkaisemme sivuston kautta tietoja kesän 2020 tapahtumista. Sukuseuran jäsenten toiveena on ollut, että tekisimme kesän 2020 aikana  matkan esim. Viipuriin, kun sinne olisi saatavana ilmainen sähköinen viisumi. Tuula on lähettänyt kyselyn matkasta matkayhtiölle. 

Tolvajarven_matkailumaja

Kesän 2020 sotahistoriallinen retki

Olen suunnittelemassa sotahistoriaretkeä JR 9 ja Sissipataljoona yhden miesten taistelupaikoille. Mukaan olisi lähdössä jo muutamia henkilöitä. Ajankohta on joko kesäkuun alussa tai kesäkuun viimeinen viikonloppu. Matkaan lähdetään pienoisbussilla Ilomantsista ja paluu Ilomantsiin. Matkalle lähtevillä pitää olla oma viisumi!

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä varapuheenjohtaja@kuolismaankettuset.fi

Matkareitti

1. päivä: Ilomantsi - Värtsilä - Salmi (Tuleman kirkko) - Vitele - Nurmoila - Aunus ja majoittuminen illalla esim. Syvärin luostariin

2. päivä: Lotinanpelto - Syvärin kaupunki - Osta, jossa tutustutaan JR 9 taistelumaisemiin- Vosnesenja - Kallion kirkko - Himjoen kirkko - Vehkaojan kirkko - Soutjärvi Vepsäläismuseokierros ja siellä ruokailu - Korssnyy Bor suomalaishautoihin tutustumista - majoittuminen illalla Petroskoihin. 

3. päivä: Petroskoi - Kontupohja - Karhumäki - Sandramoh metsään tutustumista - Poventsa ja paluu takaisin Petroskoihin, jossa illallinen ja majoittuminen edellisen yön hotelliin

4. päivä: Petroskoi - Vieljärvi (tutustutaan Kinnermän kylään ja siellä ruokailu) - Kolatselkä - Värtsilä

Vaasjarven_luostariAjankohtaista
Etusivu
Kuolismaan kylä
Kuolismaan Kettuset
Sukunimi Kettunen
Hallitus
Jäsenyys
Kettusviesti
Linkit
Palaute/Yhteydenotto
Säännöt
Tuotteet
Valokuvat
Yhteystiedot
Pro Patria
Jäsenmaksu
Sukukokoukset
Sukuseuran logo
Sukuhaarat
© Kuolimaan Kettuset 2011Powered by NettiSite