Etusivu

Hyvää ja turvallista kesää, sekä terveyttä sukuseuramme jäsenille!

Find a reason to smile everyday and sunshine is the best medicine!

Olemme menossa uutta ja erilaista kesää kohti. Korona on muuttanut maailmamme ja se koskee ennenkaikkea meitä ikäihmisiä. Olemme kuulleet tänä keväänä kyllästymiseen saakka "Stay at home, Stay safe, wash you hands", mutta on totta, että kaikki nämä ohjeet ovat meidän kaikkien ikäihmisten parhaaksi. Kävin eräänä päivänä lääkärissä ja hän kertoi, että nämä koronaohjeet lopettivat infulenssaepidemian leviämisen tänä keväänä, heti maaliskuun aikana. 

Koronakevään koleus oli ennustettavissa jo vuosi sitten!

Kuluva kevät oli kylmä ja kolea, kuten syksyllä jo kerroin tällä sivustolla. Syynä koleuteen on minun mielestä (olen kirjannut päivittäin lämpötiloja jo kymmeniä vuosia) auringonpilkkujen vähäisyys, joka on tällä kertaa erittäin alhainen. Huhtikuussa oli useita päiviä, ettei auringonpilkkuja ollut lainkaan ja toukokuussa ei ole ollut yhtään auriongonpilkkua! Huhtikuu oli 3 astetta kylmempi kuin viime vuosien normaali. Seuraavan kerran yhtä vähän on auringonpilkkuja vuosina 2030 - 2033. Viime kesä oli kolea samasta syystä ja oletan, että tämäkin kesä menee normaalia viileämmässä säässä. Ensi talvena auringonpilkut lisääntyvät nopeasti  ja ilmasto pääsee lämpenemään myös täällä pohjoisessa. Auringonpilkkuja on vähän noin 10 - 11 vuoden sykleissä ja esim. vuonna 2010 vuoden keskilämpötila Ilomantsisssa oli todella alhainen n. 1,1 astetta, kun se on normaalisti 4 astetta. Myös Auringonpilkkuja oli vähän 2008 - 2010. Viime kesä ja tuleva kesä olisivat todella kylmiä, ellei ilmastonmuutos olisi lämmittämässä maapalloamme!

Auringonpilkkuminimit ja kylmät vuodet ovat sattuneet minun elinaikanani samaan vuoteen esim. 1955 (auringonpilkkuja  ka. 20 - vuoden keskilämpötila 0,6 astetta), 1966 (20 - 0,1), 1985 (30 - 0,6), 1997 (22 - 1,7), 2010 (18 - 1,1).  Auringonpilkkujen_syklit

Toivotamme hallituksen puolesta jaksamista kaikille teille sukulaiset sinne omaan kotiin. 

ps. Olemme peruneet kaikki kesän matkat venäjälle, toivottavasti ne voidaan toteuttaa jo ensi kesänä, jolloin meillä on tarkoitus pitää myös kesäkokous. Kesäkokouksen paikka ja aika ilmoitetaan tällä sivustolla keväällä 2021.

Seuraava Kettusviesti (2.2020) julkaistaan kesäkuun lopussa 2020. Sisältönä on mm. Itä-Ilomantsin metsänvartijatilat, Ilomantsin seurakunnallinen elämä 1800-luvulla, Korpiselän kunnan kylien historiikki. Jos siihen on sukuseuran jäsenillä aineistoa, se on toimitettava varapuheenjohtajalle juhannukseen mennessä sähköpostitse.

Susitaival

Tässä muutaman kuva Susitaipaleen varrelta. Kuvat otettu huhtikuun etäliikuntapäivässä 2020 

Myllypuro

Myllypuro, jossa oli Olof ja Matts Kettusen kotitarvemylly 1800-luvulla

Myllypuron_silta

Myllylampi

Nuotio

PitkajarviAjankohtaista
Etusivu
Kuolismaan kylä
Kuolismaan Kettuset
Sukunimi Kettunen
Hallitus
Jäsenyys
Kettusviesti
Linkit
Palaute/Yhteydenotto
Säännöt
Tuotteet
Valokuvat
Yhteystiedot
Pro Patria
Jäsenmaksu
Sukukokoukset
Sukuseuran logo
Sukuhaarat
© Kuolimaan Kettuset 2011Powered by NettiSite